Angyalok Jótékonysági licit csoport

Angyalok Jótékonysági licit csoport

Marci története

2022. január 21. - Angyalok Jótékonysági Licit
Szeretném nektek bemutatni Marcit, akit Apukája Robi és egy nagyon kedves csoporttagunk, Kata nevelnek együtt nagyon nagy szeretetben. 
252011952_2480173812127474_1902434914065653349_n.jpg
Marci Apukáját, Robit kértem meg, hogy meséljen kicsit Marci születéséről és az azt követő évekről.
Marci 2011.03.13.-án született egy gondtalan várandósságból, azonban születésekor több, mint 9 órát töltött a meconiumos magzatvízben, és ezt követően egy bevérzés is keletkezett a koponyájában, de azt már csak később tudtuk meg sajnos. Az akkori tónusos, irritatív állapota miatt másfél hetet töltött a kórházban, majd hazaengedték azzal, hogy ezt majd kinövi. De sajnos nem így lett... 
1,5 hónapos korában jöttek az első epilepsziás rohamok, melyeket 4 hónapos koráig lehetett kordában tartani. Ezt követően 10 hónapos koráig epilepsziája kezelhetetlenné vált, így fél éven át 1 nap alatt közel 100 roham gyötörte szegényt.  Eközben sajnos elfelejtett enni és inni, ezért közel 3 éves koráig gyomorszonda táplálást kellett alkalmazni nála. 10 hónapos korában a Diacomit gyógyszernek köszönhetően elhagyhatta a kórház falait, de pár hónap múlva az ismételten sűrűsödő rohamok miatt ketogén diétába kellett kezdenünk, melyet két éven át alkalmaztunk. A kettő közös hatása meghozta az eredményt és jelentősen csökkentek a görcsei, melyek ma már szinte teljesen megszűntek. 
Milyen következményei voltak Marci egészségi állapotának?
Az évek során sajnos számos negatív hozadéka lett Marci korábbi állapota miatt. Elszenvedett 3 lábtörést és 2 repedést csupán a görcsöknek, illetve a tónusfokozódásainak köszönhetően. 
Ugyanezek miatt 5 sérve is volt, melyek közül egyet műtöttek, a többi felszívódott vagy eltűnt. Éveken át refluxszal is szenvedett, mely megszüntetése érdekében 2015-ben laparoszkópos gyomorszáj plasztikája volt. 2018-ban adductor tenotomia műtétje volt Debrecenben.
Milyen lehetőségeitek voltak/vannak Marci fejlesztésére?
Marcival folyamatosan fejlesztésekre, tornákra, fonalbeültetéses akkupunktúrára jártunk, de egy idő után, főként anyagi okok miatt elfogytak a lehetőségeink, s már csak a TB támogatottak maradtak, melyek viszont 7 éves kora után szinte teljesen megszűntek, mivel a jelenlegi jogszabályok miatt tankötelessé vált. Ezért ettől az időponttól kezdve eleinte a Sályi intézetben kapott fejlesztéseket, illetve jelenleg a solymári borsóházba visszük fejlesztésekre, mely látványos javulást hoz Marci állapotában. 
Mi lenne számotokra most nagy segítség?
Jelenleg az egyik nagy álmunk az, hogy folytatni tudjuk azt az utat, melyre a Borsóházban találtunk rá, hisz ez az, ami szemmel látható, pozitív változásokat hoz Marci állapotában.
Másik nagy álmunk, pedig a jelenlegi háztetőnk felújítása. 2015-ben kis híján az utcára kerültünk, ami nem kis megpróbáltatás volt az egész családnak. Azóta ahogy tudjuk újítgatjuk, szépítgetjük, de a tető cseréje sajnos meghaladja az erőnket, lehetőségeinket. Rettegünk minden egyes viharban, hiszen több helyen is szinte csak a szentlélek tartja... Egy-egy hatalmas eső okozott már beázást. S bár mind a négy gyermekünk várja a telet, a szánkózást, a hógolyózást, én Katával azért imádkozom, hogy ne legyen sok hó, mert akkor biztosan beszakad.  Mivel ez egy hatvanas években épült házikó, a tető beszakadása akár lakhatatlanná is teheti. Sohasem kívántuk a luxust, sohasem nyaraltunk, nagyon sok lemondást élünk meg, amiket kellő méltósággal viselünk...
Hisszük, hogy ha szeretjük egymást és fedél van a fejünk felett, akkor mindent kibírunk! Ez a biztonságos fedél a mi másik nagy álmunk.... 
Drága Angyalok, kérlek segítsünk együtt Marcinak és családjának abban, hogy Marci a fejlesztések által tovább fejlődhessen, de mindeközben a ház, melyben élnék és a meleg otthont jelenti számukra, biztos pont maradhasson az életükben a mindennapi megpróbáltatások mellett. Marcit felajánlással, licitálással, valamint közvetlen utalással az alábbi számlaszámon tudjátok támogatni:
Számlavezető bank: OTP Bank Nyrt.
Számlatulajdonos: Rátkai Marcell
Számlaszám: 11773346-01751008-00000000
IBAN: HU63 1177 3346 0175 1008 0000 0000
SWIFT KÓD: OTPV
Tárgyi felajánlással is segíthet az Angyalok Jótékonysági Licit csoportban!
Írta:Szász Nóra

A bejegyzés trackback címe:

https://angyalokjotekonysagilicit.blog.hu/api/trackback/id/tr3416820090

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása